Susak, a titokzatos homoksziget

Igazi, homokos sziget a tenger ölelésében? Az Adrián ilyen is van. Méghozzá az igen kicsi, mindössze 3 km hosszú, és 1,5 km széles a „homokos sziget” néven is emlegetett Susak, amely a Lošinj-sziget partjaitól délnyugatra fekszik. Nem zsúfolt sziget, hiszen mindössze egyetlen település található rajta, nem meglepő módon azt is Susaknak hívják.

Hajózzon a világ végére!

A település szűk utcáin egyáltalán nincs autós forgalom, az érintetlen természet és kristálytiszta tenger a valódi nyugalmat keresők számára így igazi paradicsom. Susak szigetére Lošinjból és Rijekából indulnak menetrendszerinti hajójáratok. Rijekáig autópálya vezet, így megközelítése egyszerű, a hajókázás ráadásul különleges élménnyel fűszerezi a nyaralást.

Elszigeteltségének köszönhetően a szigetlakók olyan dialektust beszélnek, amelyet a többi horvát meg se ért, népviseletük is egyedi, csakúgy, mint gasztronómiája vagy borai.

Élvezze a nyugalmat!

A gyönyörű finom homokkal borított partot sziklák teszik változatosabbá, de ennél mozgalmasabb élményben nem igazán lesz része az idelátogatóknak. A csendet és nyugalmat garantálja, hogy a szigeten nincsenek éjszakai szórakozóhelyek és nagy szállodák, turistaközpontok, sőt még aszfaltozott utak se. A szigeten mindössze egy kis település van: a keleti részen fekvő Dragoca-öbölben található Susak falu.Fedezze fel a szigetet!

Susakon ugyan nem könnyű szállást találni, hiszen a turistaforgalom igen gyér, de annak, aki igazi elvonulós nyaralásra vágyik, érdemes próbálkozni a helyi házaknál.  Ha csak ízelítőt szeretnénk a nyugiból, akkor a környező szigetekről, például Losinjról könnyen át lehet ruccanni ide. Pár óra alatt felfedezhetjük a csendes kis öblöket, beporoszkálhatjuk földutakat és a romantikus ösvényeket. A sétaútvonal mindössze 12 km hosszú, segítségével megnézhető a sziget összes strandja.

Ha szeretné kiszámolni, mennyibe fog kerülni az útiköltség, autópályadíjjal és kompdíjjal együtt, akkor kattintson ide: Útiköltség kalkulátor