Európa első vízalatti étterme

A norvég partvidék legdélebbi pontján egy víz alatti luxuséttermet építenek.
Víz alatti étterem

Biztos van olyan ember, aki álmodott valaha arról, hogy egy víz alatti étteremben vacsorázzon, ez az álom hamar valósággá válhat. Ha a Snøhetta vállalat terveit sikeresen kivitelezik, akkor csak Norvégiáig kell majd utazni, hogy egy ilyen különleges helyen ehessünk. Az  Under névre keresztelt étterem Norvégia déli partján fog megnyílni és egy hatalmas ablakkal fog rendelkezni, ami egyenesen a tengerbe néz. Európa első víz alatti étterme lenne, víz alatti szállodák és vízalatti múzeumok már nyíltak meg.

A design tervek alapján az étterem úgy fog kinézni, mint egy vízből kilógó, félig elsüllyedt épület. A vastag beton külső remekül passzol a látképbe, és úgy tervezték, hogy a vízi állatoknak élőhelyet is biztosítson, például a kagylóknak. Ha ezek a tengeri élőlények ellepik az éttermet teljesen bele fog simulni a látképbe, és a környezetbe. Az állat- és növényvilágra kifejezetten figyelnek, hiszen az egész építkezést egy tengeri élővilágot kutató központ fogja felügyelni.

A kutatók munkájának köszönhetően egy optimális környezetet hozhatunk létre, hogy ezek az állatok békességben és jó körülmények között élhessenek majd az étterem közvetlen közelében." - írja a Snøhetta. 

Kapcsolódó cikkek

Európai vadászhelyszínek - Magyarország varázsa a vadászok számára

Európai vadászhelyszínek - Magyarország varázsa a vadászok számára

Magyarország gazdag történelmi hagyományokkal és változatos természeti környezettel büszkélkedik, amelyek egyaránt vonzóvá teszik az ide látogatókat és a vadászokat.

Eataly - Bologna

Ide menj el, ha Bolognában jársz

Az Eataly étterem- és üzletlánc Bolognában egy gasztroparkot nyitott.

Sonia Boyce botrányos festménye

Szexizmus vagy művészet?

A Manchester Art Gallery ideiglenes levette Sonia Boyce festményét a falról.