Útmutató az olasz borokról

Olaszország mintegy 1800 szőlőfajta otthona, és híres a biológiai sokféleségéről. Ha szeretné felfedezni az olasz borokat, akkor ajánlott elolvasni ezt az útmutatót. Sokféle olasz bor létezik, a könnyű és száraz boroktól az édes és fanyar borokig. Szerencsére többet megtudhat róluk, és minden alkalommal nagyszerű bort készíthet.
Útmutató az olasz borokról

Olaszország borai rendkívül összetettek és változatosak. Az ókori görögök enotriának (a "szőlő földjének") nevezték; az éghajlat ideális a szőlőtermesztéshez, megfelelő szellőzéssel és vízelvezetéssel. Szerencsére Olaszországban számos szőlőültetvény világszínvonalú óvilági borokat termel. Az olasz borokról a legjobban a Kezdő olasz borászok kalauzának elolvasásával lehet tájékozódni. Így pillanatok alatt ki tudsz majd választani egy nagyszerű palackot.

Az olasz borok nagyon sokoldalúak. Általában savasak, ami azt jelenti, hogy inkább ételekhez illenek. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki a borokból, próbáljon meg olyan olasz éttermet találni, ahol az olasz borok széles választékát kínálják. Ha még mindig bizonytalan, bármikor kérhet egy sommelier-t, aki segít a borok párosításában a vacsorához. Ők a terület szakértői, és segíthetnek megtalálni a tökéletes olasz bort a következő étkezéshez.

Ha még nem ismeri az olasz borokat, fontos, hogy megismerje az olasz borok osztályozási rendszerét. Tudnia kell, hogy az olasz borokat másképp címkézik, mint európai társaikat. Az olasz borok legmagasabb besorolása a DOCG, ami a Denominazione di Origine Controllata e Garantita (ellenőrzött és garantált eredetmegjelölés) rövidítése. Más európai borvidékektől eltérően a DOCG szigorú szabályokat ír elő a termelésre, beleértve a felhasznált szőlőfajtákat és a bor érlelését.

Fontos, hogy képes legyen azonosítani a különböző szőlőfajtákat, amelyekből egy adott bor készül. Az is fontos, hogy megértse a bor eredetét. Egyes fajták DOCG néven ismertek. Ezek a legjobb olasz borok, de a megfelelő borok kiválasztásához meg kell tanulnia a címkék olvasását is.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan szórakoztassuk a gyerekeket hosszú autóút során

Hogyan szórakoztassuk a gyerekeket hosszú autóút során

A hosszú autóutak kihívást jelenthetnek a gyerekek számára, de néhány kreatív ötlet és játék segíthet abban, hogy az idő gyorsabban teljen és a gyerekek szórakozva töltsék az utat.

Útmutató az olasz borokról

Útmutató az olasz borokról

Az olasz borok legmagasabb besorolása a DOCG.