Magyarország 4 legszebb kastélya

Sajnos rengeteg csodaszép kastély és vár vált a háborúk és a csaták martalékává, azonban bőven akad még olyan épület, amit a mai napig látogathatunk. A jó idő kezdetével tehát itt az ideje elindulni és felfedezni hazánk legszebb kastélyait, amikről sokan csak alig tudnak valamit. Lássuk a legvarázslatosabb helyszíneket!
Magyarország 4 legszebb kastélya

Botaniqua Turai kastély - Tura

Nemrég nyitott újra a turai Schossberger-kastély, amely ma már luxusszállóként működik. A fővárostól nagyjából 45 percre található Tura egy kicsit a francia településekre emlékezteti az embert. Itt épület meg 1883-ban neoreneszánsz stílusban az említett kastély. A megrendelő Schossberger Zsigmond zsidó dohánykereskedő volt, aki a hatalmas vagyonát arra használta fel, hogy itthon is létrehozzon egy csodálatos épületet. Ezt amúgy a németek a II. Világháborúban elfoglalták, majd pedig a szovjetek vették át az uralmat felette, akik kórházként, illetve iskolaként működtették azt. Sokáig üresen állt, majd sikerült felújítani, így ismét látogatható.

Teleki-Degenfeld kastély - Szirák

A Teleki-Degenfeld kastély nemcsak szállóként működik, hiszen céges konferenciák ideális helyszíne is egyben. Az építmény Magyarország egyik legszebb barokk kastélya, amely a mai napig őrzi a hagyományos stílusjegyeket. A folyamatos gondozásnak köszönhetően ma egy 27 kétágyas fürdőszobás fogadó, ahol lakosztályok is találhatóak. Az épület még az 1740-es évek végén épült, alig 75 km-re Budapesttől a nógrád megyei Szirákon. A négy csillagos szálloda 2002 óta gyöngyszemnek számít, hiszen minden szobában más a berendezés, egyedi és nem utolsó sorban korhű. A területen számos lehetőség van kikapcsolódni, így akár családostul is érdemes ellátogatni ide.

Brunszvik-kastély - Martonvásár

A mai napig az ország egyik legszebb kastélyaként tartják számon a Martonvásáron található épületet. Az építés még a 18. században vette kezdetét, míg a mai alakját csak 1870-ben érte el. Az utolsó kisebb változtatások 100 évvel ezelőtt történtek, ekkor a kastély már a Dreher család tulajdona volt. Jelenleg Emlékmúzeum-Kastélypark üzemel itt, amit bárki megcsodálhat, persze nem ingyen. Ettől függetlenül az ország ezen része amúgy is rengeteg csodát rejt magában, így érdemes ellátogatni Martonvásár környékére és persze a Brunszvik-kastélyba.

Károlyi-kastély - Füzérradvány

A Károlyi-kastély az ország északkeleti részében található, a Zemplén-hegység lábánál. Itt épület meg ugyanis ez a csodaszép reneszánsz stílusú épület még a 16. században. 1860 és 1877 között azonban átépítésen esett át, amelyhez a terveket maga Ybl Miklós készített el. A kívül romantikus és eklektikus, belül pedig olasz reneszász világgal rendelkező helyszín rengeteg korábbi tárgyat vonultat fel, amit hamarosan mi is megcsodálhatunk. A kastély ugyanis jelenleg felújítás miatt nem látogatható, azonban a parkot így is bárki körbejárhatja, ha erre jár.

Összegezve

Ez négy kastély tehát garantáltan benne van hazánk legszebb épületei között. A Sziráki építmény ráadásul szálláshelyként is funkcionál, így mindenképpen érdemes egy próbát tenni. Csalódni garantáltan senki nem fog, hiszen ez még a céges konferenciák ideális helyszíne is, köszönhetően a csendes és nyugodt környezetnek.

Kapcsolódó cikkek

Magyarország 4 legszebb kastélya

Magyarország 4 legszebb kastélya

Kíváncsi vagy, hogy melyek az ország legszebb kastélyai? Akkor kattints a cikkünkre és fedezd fel Magyarország kincseit, amelyeket érdemes megcsodálni!

A legjobb SUP helyszínek Magyarországon

A legjobb SUP helyszínek Magyarországon

Fedezd fel Magyarország legjobb SUP helyszíneit, és ismerd meg a változatos tájakat, amelyek tökéletesek a SUP-ozáshoz.