Susak, a titokzatos homoksziget

Igazi, homokos sziget a tenger ölelésében? Az Adrián ilyen is van.
Susak, a titokzatos homoksziget Horvátországban

Hajózzon a világ végére!

A település szűk utcáin egyáltalán nincs autós forgalom, az érintetlen természet és kristálytiszta tenger a valódi nyugalmat keresők számára így igazi paradicsom. Susak szigetére Lošinjból és Rijekából indulnak menetrendszerinti hajójáratok. Rijekáig autópálya vezet, így megközelítése egyszerű, a hajókázás ráadásul különleges élménnyel fűszerezi a nyaralást.

Elszigeteltségének köszönhetően a szigetlakók olyan dialektust beszélnek, amelyet a többi horvát meg se ért, népviseletük is egyedi, csakúgy, mint gasztronómiája vagy borai.

Élvezze a nyugalmat!

A gyönyörű finom homokkal borított partot sziklák teszik változatosabbá, de ennél mozgalmasabb élményben nem igazán lesz része az idelátogatóknak. A csendet és nyugalmat garantálja, hogy a szigeten nincsenek éjszakai szórakozóhelyek és nagy szállodák, turistaközpontok, sőt még aszfaltozott utak se. A szigeten mindössze egy kis település van: a keleti részen fekvő Dragoca-öbölben található Susak falu.


Fedezze fel a szigetet!

Susakon ugyan nem könnyű szállást találni, hiszen a turistaforgalom igen gyér, de annak, aki igazi elvonulós nyaralásra vágyik, érdemes próbálkozni a helyi házaknál. Ha csak ízelítőt szeretnénk a nyugiból, akkor a környező szigetekről, például Losinjról könnyen át lehet ruccanni ide. Pár óra alatt felfedezhetjük a csendes kis öblöket, beporoszkálhatjuk földutakat és a romantikus ösvényeket. A sétaútvonal mindössze 12 km hosszú, segítségével megnézhető a sziget összes strandja.

Ha szeretné kiszámolni, mennyibe fog kerülni az útiköltség, autópályadíjjal és kompdíjjal együtt, akkor kattintson ide: Útiköltség kalkulátor

Susak szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

T62 Budapest**** -  budapesti hotel a Teréz körúton

T62 Budapest**** - Szálloda a budapesti belváros szívében

Budapest belvárosában, a Nyugati-pályaudvarral szemben található a T62 Budapest****.

Víz alatti étterem

Európa első vízalatti étterme

A norvég partvidék legdélebbi pontján egy víz alatti luxuséttermet építenek.