Miért van szükség ipari hűtőszekrényre?

Az élelmiszer előállításával foglalkozó cégeknek professzionális berendezésekre van szükségük a minőségi munkához.
Miért van szükség ipari hűtőszekrényre?

Az egyik legfontosabb gép az ipari hűtőszekrény, amely az alapanyagok szakszerű tárolását és rendszerezését segíti elő. Milyen további funkciókkal és előnyökkel bír ez a berendezés? A következőkben kiderül.

Kapacitás

A nagykonyhai környezetben meg kell oldani az italok, alapanyagok, sőt, esetenként a készételek hűtését és rendszerezését is. Kapacitásukat tekintve hatalmas a bolti választék: egészen kicsinek számító, például 136 literes modellek is kaphatók. A legtöbb nagyüzem viszont 1200-1300 literes változatot használ, vagy több ezer literes hűtőkamrát.

Praktikum

Ezek a nagyüzemi gépek nemcsak a szabályok betartását segítik. Praktikus kialakításuk a hatékonyságot is növeli. A feszített tempóban dolgozó szakácsok és kisegítők könnyen és gyorsan meglelik bennük, amit keresnek.

Nagyobb teherbírás

Belegondoltál, hogy milyen erős igénybevételnek van kitéve egy ipari gép? Az év minden napján nonstop működnie kell, ráadásul gyakori nyitogatás mellett.

Szerencsére ezeket kimondottan gyakori nyitogatásra tervezték. Megéri kifizetni értük a magasabb árat, hiszen lényegesen strapabíróbbak, s később mennek tönkre, mint a háztartási használatra készült társaik.

További funkciók

Számos olyan jellemző van, ami még inkább alátámasztja ezeknek a komoly gépeknek a létjogosultságát. Lássuk ezeket!

Rozsdamentesség

Ezek a modellek ellenállnak a külső behatásokkal szemben. Külső és belső felületükre is vonatkozik a rozsdamentesség, hiszen ez a legtöbb helyen előírás. Ennek köszönhetően nemcsak sokáig használhatjuk őket, de tisztításuk, s a higiéniai szabályok betartása is egyszerűbbé válik. Ilyen ipari hűtőszekrények hoteleknek, éttermeknek, de még gyógyszerüzemeknek is megfelelnek.

Automata olvasztás

Kiemelten népszerű funkció az automata olvasztás ezeknél a gépeknél. Így nem kell a jégmentesítéssel bajlódni.

Légkeverés

Szintén kedvelt a ventillációs funkcióval ellátott készülék is. Ez támogatja az egyenletes hűtést, és a jegesedés elkerülését is.

Összefoglalva: Az egyszerű háztartási gépekhez képest az ipari modellek sokkal strapabíróbbak, könnyebb őket tisztán tartani, ráadásul kapacitásuk is nagyobb. Számos extra funkcióval kérhetjük őket. Mindenképpen érdemes ilyet használni étteremben vagy hotelben, hiszen így az élelmiszerbiztonsági előírásokat is könnyebb betartani.

Kapcsolódó cikkek

Miért van szükség ipari hűtőszekrényre?

Miért van szükség ipari hűtőszekrényre?

Az élelmiszer előállításával foglalkozó cégeknek professzionális berendezésekre van szükségük a minőségi munkához.