Mikor a legjobb Angliába utazni?

Amióta megtehetjük, hogy bárhova utazhatunk, kinyílt a világ előttünk, aki csak szeretné bejárhatja egész Európát, a távoli föld részeket és az egész Földet is akár.
Mikor a legjobb Angliába utazni?

Sokan a magyarok közül szeretnének eljutni Angliába, ami akkor az igazi, ha egy kicsit legalább beszéljük az angol nyelvet. Az angol nyelvtanuláshoz jó ha tudjuk egy budapesti nyelviskola címét vagy telefonszámát.

Az év melyik szakában érdemes az Egyesült Királyságba utazni?

A turisztikai szezon Európában főszezonra, közép szezonra és szezonon kívüli időszakra osztható. Főszezonban, ami június közepétől augusztus végéig tart az idő jó, sok a napsütés, pezsgő éjszakai élet jellemző. A legtöbben ilyenkor mennek szabadságra hiszen a cégek ezt az időszakot részesítik előnyben a szabadságok kiadására, nagyobb az érdeklődés magasabbak az árak is.

Ha csak ebben az időszakra tudjuk ütemezni a szabadságunkat, akkor érdemes a főszezon elején vagy végén utazni, bár az árak hasonlóan magasak mint a főszezon közepén, de talán kisebb a zsúfoltság. Ha azonban mégis csak a főszezon közepén szeretnénk utazni, akkor célszerű a kevésbé felkapott és túlértékelt üdülőhelyek helyett, egy hasonló klímával rendelkező olyan helyet választani, ami még annyira nem népszerű.

Mégis melyik a legjobb hónap az utazásra?

Májustól szeptemberig tart az-az időszak amikor a legjobb Angliába látogatni, mert ilyenkor melegebb az idő, kék az ég és elég hosszúak a napok. Sokféle fesztivál, sportesemény, felvonulás lehet amihez csatlakozhatunk.

December még az a hónap, amikor az ünnepi hangulat miatt érdemes egy téli kirándulást beiktatni, mert ilyenkor az szigetország csoda országgá változik.A november pedig az ünnepléseké, hiszen egy hónap alatt több jelentős ünnepet is megélnek. Londonban az évnek ebben a szakaszában tartják a Filmfesztivált, ahol a vörös szőnyeget is kigördítik és megjelennek a nevesebbnél nevesebb szereplők.

Az időjárás szempontjából a legjobb időszakban sem lehet garantálni a napsütötte égboltot, a legmelegebb hónapok azonban a július és az augusztus, amikor a hőmérséklet egész Anglia területén elérheti a 30 fokot, bár Észak-Írország és Wales éghajlata kissé hűvösebb. Ha havat szeretnénk látni akkor decemberben Skócia a legjobb választás.

Bár sok vélemény szól amellett, hogy Londont nem szabad kihagyni, ugyanilyen jó tapasztalatokat szerezhetünk a vidéki Angliai látogatások során is. Természetesen meghatározó, hogy milyen céllal érkezünk a britekhez, magán utazásról vagy esetleg munkával, tanulással összefüggésben keressük fel ezt az országot. Egy biztos, megéri odautazni és körülnézni a nevezetességek között.

Összegezve

Az angliai utazásokat a legjobb május és szeptember között lebonyolítani, hiszen ilyenkor a legjobb az idő, a legtöbb a napsütés, leghosszabbak a napok. Részt lehet venni különböző sporteseményeken, fesztiválokon. Gyakorolni tudjuk a nyelvet, barátkozhatunk az angliai emberekkel.

Kapcsolódó cikkek

London 7 legjobb múzeuma

London 7 legjobb múzeuma

A sikeres nyelvtanfolyam vagy otthoni online tanulás után megérdemelsz egy kis londoni kikapcsolódást. Mutatjuk, melyik 7 múzeumot látogasd meg utad során!

Mikor a legjobb Angliába utazni?

Mikor a legjobb Angliába utazni?

Amióta megtehetjük, hogy bárhova utazhatunk, kinyílt a világ előttünk, aki csak szeretné bejárhatja egész Európát, a távoli föld részeket és az egész Földet is akár.